joomla stats

LaVita Publishing voor de mooiste lesbische boeken

Adem - Sharmila Madhvani

Via Facebook kregen we een aantal spontane reacties van lezers op de roman Adem van Sharmila Madhvani.

"Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegesleept in een wereld die ik niet kende, ik las niet enkel over de wereld, het was net alsof ik dit allemaal aan de zijlijn meemaakte.

Het boek zoog mijn ogen naar de letters, ik kon niet stoppen. Ik heb het in één 'adem' uitgelezen, enkel even eten en af en toe een plaspauze. Legde ik het even neer, snakte ik naar het vervolg. Nog nooit had een boek zo'n aantrekkingskracht, nog nooit beheerste een boek zo mijn dag. Prachtig gewoon! Sinds gisteren ervaar ik het post lezers syndroom (spijt dat het voorbij is, zelf proberen verder te fantaseren in de wereld waar ik naar toe gezogen werd en een soort moeheid dat me overvalt)

Ik ben fan!" - Elke

Lees meer...

Filola wil een krokodil - Ingeborg Hornveld & Marjanka Sierevelt

Voorkant Filola wil een krokodil"Filola wil een krokodil is een grappig prentenboek, ook voor kinderen die toevallig geen twee mamma´s hebben."

"Spannend, grappig en herkenbaar is het kinderboek Filola wil een Krokodil. En toevallig spelen 2 moeders, 1 eigenwijs dochtertje en 1 krokodil de hoofdrollen. Een heerlijk voorlees- en samen-kijk-boek."

Lees meer...

Onderhuids - Suzanne Gerding

Cover Onderhuids - Suzanne Gerding

"Er straalt een nieuwe ster aan de boekenhemel."

"Onderhuids is een boek over relaties, gevoelens, twijfels, keuzes en alle onzekerheden die daarbij horen. Suzanne Gerding verweeft heden en verleden waardoor die moeilijke keuzes bijzonder tastbaar worden."

"Onderhuids hééft iets, een X-factor."

Bekijk alle recensies

Ontmaskerd - Kim Baldwin & Xenia Alexiou

Cover Ontmaskerd

"Als je Ontmaskerd leest denk je ‘wie doet zo iets’ maar de realiteit is dat dit soort mensen inderdaad bestaat. Dat maakt het lezen van dit boek zowel spannend als angstaanjagend. Maar gelukkig, naast zulke enge mannen zijn er ook stoere lesbische vrouwen!"

"Het boek werd genomineerd voor de Lambda Award, dé Amerikaanse prijs voor LGBT-fictie. En volgens mij terecht. Spannend van het eerste tot het laatste moment. Niet alleen of een van de dames Owens te pakken zal krijgen, maar ook of de relatie van Lynx en Jack tot bloei kan komen. Aanrader!"
(Adriënne Nijssen)

"Ontmaskerd leest lekker weg, is spannend, heeft seksuele spanning in zich en gaat ook nog over een diepere lading: twee vrouwen die van elkaar willen genieten maar dat niet mogen, en alle gevoelens die daarbij komen kijken."

Bekijk alle recensies

Gewaagd - Adriënne Nijssen

Cover Gewaagd - Adriënne Nijssen"Adriënne pakt je bij de lurven en laat je niet meer los, tot het boek uit is."

"Gewaagd is een heerlijk boek met vlotte zinnen, aansprekende personages, situaties die je zo voor je ziet, passages die je doen nadenken en de bekende scherpzinnigheid en humor van Adriënne Nijssen."

Bekijk alle recensies

Donor gezocht - Rianne Witte

"Zowel het zwanger worden als lesbisch stel, de relatiecrisis als het vastlopen in je carrière zijn levensecht en humoristisch neergezet."

"Haar beschrijvingen nodigen uit om zelf ook te zoeken op internet. Al is het alleen al om te kijken of een paarse dildo met spuitballetje bestaat."

"Ook leuk als je géén kinderwens hebt."

Bekijk alle recensies

Flynn - Joanne Horniman

Flynn - Joanne Horniman

"Het verhaal speelt zich in je hoofd af als een speelfilm vol stof, zout, zon, zanderige weggetjes, liefde en tijdsloosheid."

"De melancholische grondtoon, die al wordt gezet in de proloog, weerspiegelt mooi de onzekerheid van de adolescent."

"In minder capabele handen was dit of een lesbisch stationsromannetje geworden of een kreunend zware beschouwing, maar Flynn ontsnapt elegant aan beide valkuilen."

"Het verhaal is op het scherp van de snede geschreven. Dat maakte dat ik het niet alleen erg spannend vond om te lezen, maar dat het me ook ontroerde, vertederde en vermurwde, het raakte me."

Bekijk alle recensies

Onafwendbaar - Anja de Crom

"Onafwendbaar boeit van begin tot eind. De verwikkelingen zijn spannend, de karakterbeschrijvingen goed uitgewerkt en de flinke dosis humor maken dit tot een heerlijk boek. "

"Voor mij was het alsof een nieuwe James Bond was opgestaan. Als geen ander is hij in staat om bijvoorbeeld uit zee te komen, zijn duikpak uit te trekken en daar de perfect zittende smoking onder aan te hebben. Ongeloofwaardig, maar je pikt het van hem. In Lilian de Bruin zie ik zijn vrouwelijke tegenhanger. Als je van sneltreinvaart en van detectives houdt, dan mag je dit boek zeker niet missen."

Bekijk alle recensies

Explosieve erfenis - Kim Baldwin & Xenia Alexiou

"Vooral tegen het einde, toen elke seconde telde, kon ik het boek bijna niet meer wegleggen."

"Explosieve erfenis is voor alle liefhebbers van thrillers een aanrader. Of je nu op vrouwen valt of niet."

"Geweldig spannende thriller met de nodige romantische verwikkelingen."

Bekijk alle recensies

Het experiment en andere verhalen over vrouwenliefde

"Op zoek naar een ontspannend boek voor de zomervakantie? Het Experiment en andere verhalen over vrouwenliefde belooft romantiek, actie, erotiek en humor."

"De verhalen in Het Experiment gaan alle kanten op: van dromen over het mooie koffiemeisje op het NS-station tot geile seks in een Thais restaurant na sluitingstijd."

"Het Experiment is een mooi en compact boek dat je de lesbische liefde van alle kanten laat lezen."

Bekijk alle recensies

Landen - Emma Donoghue

"Landen kent veel humoristische, intelligente dialogen en Donoghue maakt spaarzaam gebruik van goedgekozen metaforen."

"Tot het laatst toe spannend. Ik heb genoten van dit boek dat ik in een weekend uitlas."
(Adriënne Nijssen)

"Landen is een onderhoudend liefdesverhaal dat door de pittige karakters van de hoofdpersonen niet vervalt in mierzoete clichés."

Bekijk alle recensies

De onberekenbare geometrie van de liefde - Susana Guzner

De onberekenbare geometrie van de liefde

"Opgelet: De onberekenbare geometrie van de liefde is een gevaarlijk boek: als je het eenmaal oppakt, leg je het niet snel weg."

"Geweldig intrigerende roman over liefde en vertrouwen, die warm en bewogen is, net zoals het leven zelf."

Bekijk alle recensies

Artemis op jacht - Esther Bremer en Anja de Crom

Artemis op jacht

"Stond in het eerste boekje de onschuldige Pitty met haar staartjes centraal, nu hebben we te maken met een heuse butch! Artemis rookt, drinkt port en versiert dames bij de vleet, zowel groen als rijp."

"Grappig, geschreven in ware valse nichtenstijl, al weet ik niet wat het lesbische equivalent daarvan is."

"Het vervolg op het nu al legendarische Pitty naar college betekent smullen van de typische kostschoolsfeer, van onweerstaanbare hoofdpersonen, komische verwikkelingen en veel erotiek."

Bekijk alle recensies

Pitty naar college - Esther Bremer en Anja de Crom

Pitty naar college"Enid Blyton zou zich omdraaien in haar graf" - Telegraaf

"Gelukkig worden er nog altijd poetsen gebakken, gaat men niet naar een feest maar naar een fuif en wordt er naar hartelust geweend. Wat een fantastisch triviaal meesterwerk!"

Bekijk alle recensies

Dansen op de waterlijn - Adriënne Nijssen

Dansen op de waterlijn

"Het lijkt zo’n simpel verhaal, maar dat is nu precies ook de vertelkracht van Adriënne Nijssen. Het zit niet in de breedte, niet in ingewikkelde plots, maar in diep menselijk gevoel dat boeit en emotioneert. Het is een eerlijk en gevoelig verhaal van liefde en verlies, ontroerend en mooi vloeiend gecomponeerd."

"Dansen op de waterlijn is een prachtig lesbisch boek. Het raakte mij, recht in mijn ziel."

Bekijk alle recensies

In de holte van haar arm - Adriënne Nijssen

In de holte van haar arm

"Nijssens gevoel voor taal lees je in In de holte van haar arm duidelijk terug, melodisch ga je het boek door."

"Een ware verademing voor neerlandici, recensenten en andere taalliefhebbers, dat 'Nijssense' Nederlands."

"In de holte van haar arm bevat goed geschreven, charmante korte verhalen die vóóral een soort impressies zijn en opvallen door de goede sfeertekening. Ze doen daarmee denken aan de columns van Martin Bril in de Volkskrant."

Bekijk alle recensies

De derde draad - Adriënne Nijssen

De derde draad

"Adriënne Nijssen heeft met De derde draad opnieuw een goed boek afgeleverd. Ze kan goed schrijven, ze weet karakters te creëren bij wie je recht in de gedachten kunt kijken. Knap."

"Persoonlijk vind ik dit derde boek van Nijssen haar beste. Ik voelde Chris' worsteling met haar mee. Wie heeft er geen ervaring met een ongelukkige liefde? Wie heeft nooit een relatie langer laten duren dan goed voor je was?"

Bekijk alle recensies

Villa Volta - Anja de Crom

Villa Volta


"Een geestig en vlot geschreven coming of age relaas van een twintiger die haar eerste, ferme stappen in lesboland zet."

"Verrassend, grappig en vooral heel herkenbaar. De personages zijn zo sterk van elkaar verschillend dat er zich aan de lopende band komische situaties voordoen."

"De Crom schrijft luchtig, vlot en met humor over homoseksualiteit. Mocht een filmregisseur nog een verhaal zoeken voor een lichtvoetige lesbofilm, dan zit ie goed met Villa Volta."

"Een van de 'Pitty-auteurs' gaat solo en met sukses. Wat een leuk boek! Grappig, goed geschreven feelgood boek voor jong én oud."

Lees meer...

De tangosalon en andere verhalen over vrouwenliefde

De tangosalon en andere verhalen over vrouwenliefde

Boekhandel Savannah Bay Utrecht:
"Hèt vakantieboek voor komende zomer!"

"Een prima potje eigentijdse zomerlectuur, en nog literair verantwoord ook."

"Humor, spanning en erotiek zijn ruim vertegenwoordigd."

Bekijk alle recensies

Het Krokodillengat - Saskia Wieringa

'“Onze naam kan alleen gefluisterd worden..." Spanning, verzet en een Indonesië zoals weinigen dat kennen. Lezen!'
(Anja Meulenbelt)

"Een meeslepende politieke thriller. Wieringa deed als universitair docent en onderzoeker grondig onderzoek naar de genocide in Indonesië en heeft daar een geweldige roman van gemaakt."

"Het verhaal is vlot geschreven en de historische gebeurtenissen zijn zo gruwelijk en onvoorstelbaar dat je het boek in één adem uitleest."

Bekijk alle recensies

Schijn, hoop en liefde - Rianne Witte

Schijn, hoop en liefde"Komische dialogen, rake typeringen, kleurrijke personages en een hoofdpersoon die met vallen en opstaan voor zichzelf leert opkomen: een buitengewoon geslaagd debuut."

"Een lekker wegleesboek waar je een goed humeur aan overhoudt. Warm aanbevolen."

Lees meer...

Noem mij maar Maud - Adriënne Nijssen

Noem mij maar Maud

"In Noem mij maar Maud zit Adriënne Nijssen in het hoofd van verschillende mensen te roeren. Dat doet ze, net als in haar eerdere boeken, recht op het doel af. En dat maakt dit boek zo prettig om te lezen."

"Nijssen laat in dit boek heel mooi zien dat de wereld ingewikkelder in elkaar zit dan twee strikt gescheiden kampen: hetero- of homoseksueel."

"Met Noem mij maar Maud laat Adriënne Nijssen wederom zien dat ze een modern, realistisch en begenadigd schrijfster is."

Bekijk alle recensies

Halsoverkop - Anja de Crom

Halsoverkop

"De gebeurtenissen en ontwikkelingen wisselen elkaar in een vlot tempo af, waardoor deze roman, hoewel licht en ongevaarlijk, blijft boeien. Halsoverkop lees je net als Villa Volta in een ruk uit, met bijna continu een glimlach op je gezicht."

"De schrijfstijl van Anja de Crom doet een beetje denken aan die van Renate Dorrestein, maar dan zonder het venijn en de azijn."

Bekijk alle recensies

Dubbel doelwit - Kim Baldwin en Xenia Alexiou

Dubbel doelwit - Kim Baldwin en Xenia Alexiou

 

"De spanning en emotionele geladenheid worden gaandeweg bijzonder hoog opgedreven, waardoor je het boek moeilijk kan wegleggen. Even knap is de uitwerking van de personages."

"Kim Baldwin en Xenia Alexiou beschrijven in een bloedstollend verhaal hoe Domino wordt verscheurd door twijfel en hoe Hayley er uiteindelijk achter komt dat ze te maken heeft met twee vrouwen die haar najagen: de liefdevolle Luka en de geheimzinnige Domino. Hulde!"

Bekijk alle recensies

Je bent hier:

Home Recensies

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Laatst verschenen

Volg LaVita Publishing

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook