joomla stats

LaVita Publishing voor de mooiste lesbische boeken

Alexiou, Xenia

Foto: Hilda AbbingWereldburger Xenia Alexiou komt oorspronkelijk uit Griekenland. Xenia is naast schrijfster een gepassioneerd fotografe. Ze houdt van reizen, sporten, snelle auto’s en lezen, van wereldliteratuur tot wetenschappelijke boeken. Xenia heeft overal ter wereld gewoond, maar Griekenland zal altijd haar thuis blijven.

Xenia debuteerde met Dubbel doelwit. Dat schreef ze samen met Kim Baldwin, grotendeels via mail en webcam. De samenwerking kwam tot stand toen Xenia Kim mailde met wat vragen en suggesties. Kim zocht toevallig nog een proeflezer die inhoudelijk inzicht in haar boeken had. Van het een kwam het ander…

Lees meer...

Baldwin, Kim

Foto: Hilda AbbingKim Baldwin woont en werkt in Michigan (USA). Meer dan twintig jaar werkte ze als journaliste (onder andere voor CNN). Inmiddels woont ze in een huis midden in het bos, heeft ze een parttime baan en schrijft ze daarnaast haar boeken. Kim heeft zes boeken op haar naam staan in verschillende genres, van misdaad tot erotiek en romantiek. In 2008 ontving ze, naast verschillende andere prijzen, de Alice B. Reader's Appreciation Award.

Samen met de Griekse Xenia Alexiou schreef ze, grotendeels via mail en webcam, de actiethriller Lethal Affairs (in het Nederlands vertaald als Dubbel doelwit). De samenwerking kwam tot stand toen Xenia Kim mailde met wat vragen en suggesties. Kim zocht toevallig nog een proeflezer die inhoudelijk inzicht in haar boeken had…

Lees meer...

Bremer, Esther

Esther Bremer (© Annemarie van Zelst)Esther Bremer is marktonderzoeker bij een tijdschriftenuitgever. Na haar jeugd op Texel vertrok zij voor haar studie Nederlands en geschiedenis aan de lerarenopleiding naar Amsterdam, waar ze nog steeds woont en werkt. Samen met Anja de Crom schreef ze Pitty naar college en Artemis op jacht. In de verhalenbundels De tangosalon en Het experiment en andere verhalen over vrouwenliefde is een verhaal van Esther opgenomen.

Lees meer...

Crom, Anja de

Anja de Crom is een creatieve duizendpoot. Ze is schrijver en journalist. Ze interviewt voor verschillende media, geeft schrijfworkshops, is schrijfcoach en maakt feelgood internetfilmpjes. Met Esther Bremer schreef Anja Pitty naar college (2003) en Artemis op jacht (2005).

Anja’s roman Villa Volta (2006) werd in 2007 tweede in de publieksverkiezing Beste Lesbische Boek. In 2009 verscheen Halsoverkop, een levendige, humoristische roman over trouw, vriendschap en grote sommen geld. Halsoverkop werd in 2010 verkozen tot Beste Lesbische Boek.

In De tangosalon en andere verhalen over vrouwenliefde staan twee verhalen van Anja. In Het experiment en andere verhalen over vrouwenliefde verscheen het verhaal Het experiment. In het verhaal Eindelijk een echte zaak, dat in De Tangosalon stond, werd Lilian de Bruin, een privé-detective, geïntroduceerd.

Lilian de Bruin is ook de hoofdpersoon in haar vijfde roman, Onafwendbaar.

Lees meer...

Donoghue, Emma

Foto: Hilda AbbingDe van oorsprong Ierse Emma Donoghue (1969) woont in Canada met haar vriendin en twee kinderen. Emma is de jongste uit een gezin van acht. Ze groeide op in Dublin en studeerde Engels en Frans aan de universiteiten van Dublin en Cambridge. Sinds haar drieëntwintigste is ze schrijfster.

In 1994 debuteerde ze met de roman Geroerd, die met recht een lesbische klassieker genoemd mag worden. Een jaar later verschijnt het ontroerende Verlies, over een Ierse vrouw die geconfronteerd wordt met de dood van haar vriendin.

Ze heeft negen romans, twee historische boeken, twee verhalenbundels en twee toneelstukken op haar naam staan. Voor haar werk heeft ze een aantal literaire prijzen gekregen. Emma Donoghue wordt vaak in één adem genoemd met Jeanette Winterson, Ali Smith en Sarah Waters, literaire schrijfsters die met lesbische fictie doorbraken bij het grote publiek.

Lees meer...

Ewijk, Isabelle van

Isabelle van Ewijk (foto: Joke Van den heuvel)Isabelle van Ewijk werd geboren in Leiden en groeide op in Noord-Holland. Ze verhuisde na de middelbare school naar Antwerpen. Daar studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken. Ze woont nog steeds in Antwerpen, waar ze werkt als tekstschrijver en vertaler. Haar debuutroman Verpand verscheen in 2012 bij uitgeverij 't Verschil. Verder is haar tweede roman die in 2014 verscheen.

Lees meer...

Gerding, Suzanne

Suzanne GerdingSuzanne Gerding (Den Haag, 1978) studeerde hbo kunstzinnige therapie in Leiden. Ze werkt bij een grote landelijke organisatie als coach/trainer en begeleider van jongeren met een auditieve en verstandelijke beperking. Suzanne is getrouwd en woont in Amsterdam. Schrijven betekent voor haar: “Kunnen dromen met mijn ogen geopend. Ik stap met elke nieuwe alinea dieper in een andere wereld en vergeet mijn omgeving. De vrijheid van creëren is voor mij het creëren van vrijheid.”

Met Onderhuids won Suzanne Gerding de LaVita Publishing Debuutprijs 2012.

Lees meer...

Guzner, Susana

Foto: Annemarie van ZelstSusana Guzner is geboren in oktober 1944 in La Plata, Argentinië. Nadat de doodseskaders van president Peron haar enige zus vermoordden, vluchtte Susana in 1976 naar Spanje. Jarenlang woonde ze in Las Palmas op Gran Canaria. Sinds enkele jaren woont ze weer in haar geboorteland Argentinië.

Susana is bevoegd klinisch psycholoog en doceerde psychologie en geschiedenis van de pedagogiek. Aan de universiteit van La Plata was ze hoogleraar in de evolutionaire psychologie. Ze werkte als psycholoog en journalist, schreef scenario’s voor theater en televisie, en kritieken voor een groot aantal publiekstijdschriften en vakbladen. Tegenwoordig werkt ze voor verscheidene media en internetsites.

In 2001 kwam in Spanje haar eerste roman La insensata geometría del amor uit bij uitgeverij Plaza&Janes. Het boek werd vertaald in het Portugees, Frans, Duits en Pools. Duizenden Spaanstalige lezers vonden haar boek de beste moderne lesbische roman in het Spaans. In Spanje groeide het boek uit tot een ware cult roman.

Lees meer...

Horniman, Joanne

Joanne HornimanJoanne Horniman woont al bijna haar hele leven in New South Wales, Australië. Ze volgde een kunstopleiding in Sydney en werkt als redacteur en kunstenaar. Joanne gaf les aan de universiteit en het TAFE-instituut. Ze schreef meer dan vijftien boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor haar boeken werd ze onder andere onderscheiden met de Book of the Year Award van de Children’s Book Council of Australia. Twee van haar titels, de jeugdboeken Mahalia en Secret Scribbled Notebooks (Blauw geel rood), verschenen in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Houtekiet.

Flynn (oorspronkelijke titel About a girl) is het derde boek van Joanne dat in het Nederlands vertaald is. Flynn stond in 2011 op de shortlist van twee grote Australische boekonderscheidingen: CBCA Book of the year en de Prime Minister's Literary Awards.

Lees meer...

Hornsveld, Ingeborg & Sierevelt, Marjanka

Ingeborg, Zoé en Marjanka (foto Jacqueline Nolte)Marjanka Sierevelt (zangdocente) en Ingeborg Hornsveld (actrice en regisseur), ouders van 7-jarige dochter Zoë, merkten dat er weinig boeken zijn voor jonge kinderen met twee moeders. Er zijn wel boeken rondom homoseksualiteit, maar die zijn meestal gericht op oudere kinderen en over het algemeen wordt het thema daarin geproblematiseerd. Met dit prentenboek willen zij deze trend doorbreken: Filola wil een krokodil laat een warme, positieve gezinssituatie zien – waarin toevallig twee moeders een rol spelen.

Lees meer...

Madhvani, Sharmila

Sharmila MadhvaniSharmila Madhvani woont in het Belgische Vlaams-Brabant. Ze studeerde psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven en werkt als psychologe in een strafinrichting. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met lezen, schrijven en improvisatietheater. Met het winnen van de Lavita Publishing Debuutprijs 2013 zag Sharmila een lang gekoesterde droom in vervulling gaan.

Lees meer...

Nijssen, Adriënne

Adriënne Nijssen (© Annemarie van Zelst)Adriënne Nijssen is docente in het MBO, ze geeft onder andere maatschappijleer. Daarnaast werkt ze als journaliste bij een weekblad van Wegener B.V. Sinds enkele jaren is zij bestuurslid in een organisatie voor lesbische en biseksuele vrouwen. Adriënne publiceerde (soms onder het pseudoniem Anne Keen) in onder andere de tijdschriften Amarant en LaVita.

In juni 2004 verscheen Adriënnes eerste boek bij LaVita Publishing, de verhalenbundel In de holte van haar arm. De bundel werd in korte tijd een groot succes en wist menigeen tot tranen toe te beroeren. Lange tijd stond het boek op nummer 1 in de boeken toptien van boekhandel Vrolijk (Amsterdam), en op de tweede plaats van best verkochte boeken bij boekhandel Savannah Bay (Utrecht). In 2005 verscheen Adriënnes eerste roman, Dansen op de waterlijn, die in 2007 werd uitverkozen tot Beste Lesbische Boek Ooit.

Lees meer...

Wieringa, Saskia E.

Saskia Wieringa (© Aletta)Saskia Wieringa heeft internationaal gewerkt als universitair docent en onderzoeker op het terrein van vrouwenstudies - voornamelijk in derdewereldlanden - en is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als cultureel antropoloog en bijzonder hoogleraar Gender and Women’s Same Sex Relations.

Haar roman Het Krokodillengat is gebaseerd op haar eigen onderzoek naar het verhaal achter de Indonesische genocide. Vanwege dit onderzoek was ze jarenlang persona non grata in Indonesië.

Vanaf het begin van de zeventiger jaren is ze actief betrokken bij de Nederlandse en de internationale vrouwenbeweging.

Lees meer...

Witte, Rianne

Sam Witte (foto Nancy Andeweg)Met haar korte verhaal Moeders won Rianne Witte (Texel, 1972) de tweede prijs bij de verhalenwedstrijd van het Lesbian Festival 2007. Ze debuteerde in 2009 met de roman Schijn, hoop en liefde. Het eerste hoofdstuk daarvan verscheen eerder als kort verhaal in de verzamelbundel De tangosalon en andere verhalen over vrouwenliefde.

Het verhaal De geur van lavendel werd gepubliceerd in de bundel Het experiment en andere verhalen over vrouwenliefde. Door de vlotte schrijfstijl, haar humor, de rake typeringen en haar vermogen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken verwierf zij in korte tijd een eigen schare fans. In juni 2011 verscheen haar tweede roman Donor gezocht.

Lees meer...

Je bent hier:

Home Auteurs

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Laatst verschenen

Volg LaVita Publishing

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook